Basketbalcoach West Virginia University verontschuldigt zich na uitlatingen over homo’s in radioshow

Bob Huggins, de hoofdbasketbalcoach van de West Virginia University (WVU), heeft zijn excuses aangeboden voor het gebruik van anti-homobeledigingen tijdens een optreden in een radioprogramma.

Tijdens een optreden in de Bill Cunningham Show op Newsradio 700 WLW uit Cincinnati, een van de presentatoren vroeg Huggins over zijn gedachten over de voormalige stadsrivaal Xavier University tijdens zijn tijd als hoofdtrainer aan de Universiteit van Cincinnati.

Als reactie hierop maakte Huggins verschillende anti-homo-opmerkingen en beledigingen gericht tegen de schare fans van Xavier, die volgens hem rubberen penissen op het veld gooiden tijdens een wedstrijd tussen de rivaliserende scholen.

Huggins, 69, bracht 16 van zijn 38 jaar door als hoofdbasketbalcoach aan de Universiteit van Cincinnati, waar hij de Bearcats naar veertien opeenvolgende NCAA Tournament-optredens leidde.

“Eerder vandaag werd mij in een radioprogramma in Cincinnati gevraagd naar de rivaliteit tussen mijn voormalige werkgever, de Universiteit van Cincinnati, en haar rivaal in de stad, Xavier University. Tijdens het gesprek gebruikte ik een volkomen ongevoelige en gemene uitdrukking waarvoor gewoon geen excuus is – en ik zal het hier niet proberen te zeggen’, zei Huggins maandag in een verklaring, eraan toevoegend dat hij ‘zijn oprechte excuses aanbiedt aan de personen’ die hij beledigde. met zijn opmerkingen.

“Zoals ik tijdens mijn 40 jaar coaching met mijn spelers heb gedeeld, zijn er gevolgen voor onze woorden en daden, en ik zal volledig accepteren wat er op mijn pad komt. Ik schaam me en ben beschaamd en diepbedroefd voor degenen die ik heb gekwetst. Ik moet beter worden, en dat zal ik ook doen.”

In een aparte verklaring noemde de atletiekafdeling van de WVU de opmerking van Huggins ‘ongevoelig, beledigend’ en zei dat deze niet de waarden van de universiteit vertegenwoordigde.

“Coach Huggins bood intussen zijn excuses aan. West Virginia University keurt het gebruik van dergelijke taal niet goed en neemt dergelijke acties zeer serieus”, voegde de universiteit eraan toe. “De situatie wordt bekeken en zal worden aangepakt door de universiteit en haar atletiekafdeling.”

Huggins, afgestudeerd aan de WVU, heeft de afgelopen zestien jaar doorgebracht met zijn alma mater, compilatie een record van 345–203 en 11 NCAA Tournament-optredens.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top